Friday, June 12, 2009

Η Πρόταση του ορθού ΝΑΙ

Δελτίο Τύπου 090611/2009

Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



«Η Πρόταση του ορθού ΝΑΙ»


Εν όψει του κυοφορούμενου «σχεδίου λύσης» του κυπριακού ζητήματος, που προβλέπεται αντίθετο προς την συντριπτική βούληση του Κυπριακού Λαού της 24ης Απριλίου 2004, ο Λαός θα αντισταθεί αποτελεσματικά ΜΟΝΟ εάν γνωρίζει και εγκρίνει την ορθή πορεία.

Με αυτό το δεδομένο, η Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ εξαγγέλλει την ετοιμασία πλήρους, τεκμηριωμένης, αξιόπιστης και αξιοπρεπούς πρότασης λύσης, με τίτλο «Η Πρόταση του ορθού ΝΑΙ».

Η Πρόταση βασίζεται επί των ακόλουθων πραγματικών γεγονότων:

Πρώτον: Στις 20 Ιουλίου 1974, το κυρίαρχο Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέστη παράνομη Στρατιωτική Εισβολή εκ μέρους της Τουρκίας και, έκτοτε, τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας τελεί υπό παράνομη τουρκική Κατοχή.

Δεύτερον: Με στόχο τον εκτουρκισμό του κατεχόμενου εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία επιχειρεί συνεχείς αλλοιώσεις, με την εισαγωγή Τούρκων και τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων, με μεγάλης έκτασης σφετερισμό και εκποίηση των ελληνικών περιουσιών, με την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των ελλήνων της Κύπρου και με την εγκατάσταση ενός παράνομου καθεστώτος «διακυβέρνησης» των κατεχόμενων περιοχών, της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», της οποίας επιδιώκει την «διεθνή αναγνώριση».

Τρίτον: Υπό τον μανδύα της ούτω καλούμενης «Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», θα επιχειρηθεί ξανά -όπως και με το Σχέδιο του 2004 που απορρίφθηκε- η διάσπαση του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αναγνώριση του τουρκικού Ψευδοκράτους, ούτως ώστε «τα δύο κρατίδια να συνεταιριστούν μεταξύ τους ως δύο ισότιμες οντότητες και να δημιουργήσουν ένα νέο, δήθεν ομοσπονδιακό, μη λειτουργικό και μη βιώσιμο (τόσο πολιτειακά όσο και οικονομικά) κρατικό μόρφωμα», από-ενοχοποιώντας την Τουρκία από το έγκλημα της Εισβολής & Κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους και θέτοντας την βάση για τον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου στο ορατό μέλλον.

Με βάση αυτά τα πραγματικό γεγονότα, τα κύρια χαρακτηριστικά της Πρότασης είναι:

1. Το Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει μορφή, καθόσον τούτο θα έχει ως άμεση συνέπεια την εκδίωξη του νέου μορφώματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Η Πρόταση διέπεται ΑΥΣΤΗΡΑ από τις Θεμελιώδεις Αρχές & Αξίες της ΕΕ, της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ισότιμο κράτος-μέλος, κυρίαρχο επί ολοκλήρου του εδάφους της νήσου Κύπρος. Δηλαδή, επί των αρχών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Δικαιοσύνης.

3. Η Πρόταση θέτει ως ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ την απόσυρση των Στρατευμάτων Κατοχής, την αποχώρηση των Εποίκων και τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ οποιουδήποτε Συστήματος Ασφάλειας, που να βασίζεται στις Συνθήκες Εγγυήσεως & Συμμαχίας του 1960 ή παρόμοιου τύπου διευθετήσεις.

4. Η Πρόταση προνοεί την επαναφορά της ομαλότητας, με την εξουδετέρωση ΚΑΘΕ επίπτωσης από την μακρόχρονη και παράνομη τουρκική Κατοχή, προς όφελος όλων των νομίμων πολιτών του κυπριακού Κράτους.

5. Η Πρόταση προνοεί την αναβάθμιση του υπάρχοντος Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και της υπάρχουσας Νομοθεσίας αναφορικά με την Παιδεία, την Ασφάλεια & Άμυνα, την Οικονομία και τους θεσμούς Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικής Διακυβέρνησης, με τρόπο που να ΕΜΠΕΔΩΝΕΙ το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης του κάθε νόμιμου κύπριου πολίτη προς το Κράτος, με βάση πάντοτε τις Θεμελιώδεις Αρχές & Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6. Η Πρόταση ΔΕΝ αγνοεί τα όποια γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, με προσεγγίσεις που να ΜΗΝ αφήνουν περιθώρια εκπτώσεων, ως προς την ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα νόμιμα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

7. Η Πρόταση προβλέπει, ότι πρώτα θα εγκριθεί σε ενιαίο Δημοψήφισμα, στο οποίο θα κληθούν να ψηφίσουν όλοι οι ΝΟΜΙΜΟΙ κύπριοι πολίτες, στην συνέχεια -ως ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ πλέον- θα προωθηθεί προς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέλος θα κατατεθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η «Πρόταση του ορθού ΝΑΙ» διαμορφώνεται από κύπριους τεχνοκράτες και επιστήμονες και θα δημοσιοποιηθεί έγκαιρα, ούτως ώστε ο Κυπριακός Λαός να μπορεί να την αντιπαραβάλει προς το κυοφορούμενο «σχέδιο λύσης», προτού κληθεί να καταθέσει ξανά την ετυμηγορία του.

=======================================================================

Αγαπητοί μας,

Παρακαλούμε για την δημοσίευση του παρόντος την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009.

Με εκτίμηση,

Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πάνος Ιωαννίδης
Πρόεδρος Δ.Σ.