Monday, June 25, 2007

Α΄ Συνέδριο «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα»

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Α΄ Συνέδριο «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα» http://www.hellenisminamerica.com/

ΠΑΝΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
Νέα Υόρκη 23,24, 30 Ιουνίου & 1η Ιουλίου
ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ Νέα Υόρκη 23,24, 30 Ιουνίου & 1η Ιουλίου
ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Αθήνα 27,28,29,30 Σεπτεμβρίου 2007
Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ολοκληρώθηκαν χτες Κυριακή 24 Ιουνίου 2007 στις οκτώ το βράδυ στο Σταθάκειο Κέντρο οι εργασίες της πρώτης διήμερης Πανομογενειακής Συνδιάσκεψης, η οποία συνεκλήθη στο πλαίσιο της πορείας του Προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη στο Σταθάκειο Κέντρο εν όψει του Συνεδρίου των Αθηνών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από τις 27 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα».
Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2007 στις 12 μ.μ. έγινε η έναρξη των εργασιών της Πανομογενειακής Συνδιάσκεψης με τους χαιρετισμούς των προέδρων της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και Τάσσου Παπαδόπουλου, των αρχηγών των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αλέκου Αλαβάνου, Γιώργου Καρατζαφέρη, και Στέλιου Παπαθεμελή ενώ μηνύματα απέστειλαν και αρκετά μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου{ Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ}.
Εν συνεχεία ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Δημήτριου Καλαμαρά, του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δημητρίου Δημητρίου του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής και Εκπρόσωπου Τύπου του Συνεδρίου δημοσιογράφου κ. Αλ. Στεφανόπουλου. Αμέσως μετά, χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι συλλόγων και ομογενειακών φορέων που μετείχαν των εργασιών και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Βασίλης Σταθάκος.