Thursday, June 28, 2007

Δάκτυλος Ντόρας...ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα εσωτερικά της ομογένειας της Αμερικής επιχειρείται από τον υφυπουργό των Εξωτερικών Θόδωρο Κασσίμη.


Δάκτυλος Ντόρας...

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα εσωτερικά της ομογένειας της Αμερικής επιχειρείται από τον υφυπουργό των Εξωτερικών Θόδωρο Κασσίμη.


Μπλόκο στο Συνέδριο


ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ που εστάλη κατόπιν οδηγιών του από τη διευθύντρια του γραφείου του (φωτοτυπία κάτω) ο κ. Κασσίμης ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά από την Ομοσπονδία ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης να μην πραγματοποιήσει το Συνέδριό της που αρχίζει το Σάββατο εκεί διότι απλούστατα στην παρούσα φάση, όπως υποστηρίζει, «δεν υφίστανται εχέγγυα».
Χαιρετισμός Παπούλια
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ την ώρα που χαιρετισμό προς το Συνέδριο έχουν ήδη αποστείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αλλά και μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος , οι οποίοι και εύχονται κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του Συνεδρίου.
Χωρίς εχέγγυα
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κασσίμη προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των ομογενών της Νέας Υόρκης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η θέση του καθ΄ ύλην αρμοδίου υπουργείου είναι ότι το θέμα του Συνεδρίου είναι τόσο σημαντικό, ώστε απαιτείται η μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των φορέων του ελληνισμού της Αμερικής, η δε διοργάνωσή του πρέπει να εξασφαλίζει όλα τα εχέγγυα της ενότητος και της σύμπνοιας της ομογένειας».
Θύμα παραπληροφόρησης
ΣΥΜΦΩΝΑ με ομογενειακούς κύκλους που έχουν ενοχληθεί σφόδρα από την παρέμβαση του υφυπουργού, ο κ. Κασσίμης έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης από μία μικρή μειοψηφία ομογενών που έχασε τις εκλογές της Ομοσπονδίας τον περασμένο χρόνο και μάλιστα έχει καταφύγει και στα δικαστήρια. Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού από την άλλη, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, επιθυμεί να «καπελώσει» το Συνέδριο για να έχει συνολικά τον έλεγχο των ομοσπονδιών της ομογένειας.
Προχωράνε κανονικά
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ παρά τις προειδοποιήσεις Κασσίμη δηλώνουν αποφασισμένοι πάντως να ξεκινήσουν τις προσυνεδριακές διαδικασίες και να προχωρήσουν και στη διεξαγωγή του κανονικού Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Πάντως εμένα όλη αυτή η παρέμβαση μού μυρίζει δάχτυλο Ντόρας... ..