Thursday, June 19, 2008

«Τα πήρα αλλά για το ΠΑΣΟΚ»

Από ethnos.gr

Το ΠΑΣΟΚ αποπέμπει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Siemens ξεκινώντας από Τάσ.Μαντέλη και Θ.Τσουκάτο, που «καρφώνει» το κόμμα! Διαψεύδει ο Σπ.Αυγερινός
14:17

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην υπόθεση της Siemens μετά την απόφαση του κόμματος να αναστείλει την κομματική ιδιότητα όσων εμπλέκονται.
Ο Θ.Τσουκάτος σε ανακοίνωσή του παραδέχθηκε ότι έλαβε 1.000.000 γερμανικά μάρκα από τον Μιχ.Χριστοφοράκο και τη Siemens, αλλά προκειμένου να ενισχυθεί η προεκλογική καμπάνια.


Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 14.00 από τη Χαρ.Τρικούπη ο Γ.Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους κάθε άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens. Η απόφαση αυτή δεν προδικάζει ενοχή, όπως τονίστηκε, αλλά έρχεται σε αντιδιαστολή με την σιωπή από πλευράς ΝΔ για το ίδιο θέμα.

Η εφαρμογή της παραπάνω απόφασης προφανώς αφορά σε πρώτη ανάγνωση και τον Τάσο Μαντέλη, το όνομα του οποίου ενεπλάκη επίσης στην υπόθεση. Ο ίδιος το αρνείται και ζήτησε να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Θ.Τσουκάτος υπήρξε επι σειρά ετών "δεξί χέρι" του Κ.Σημίτη και δημιούργησε τον κομματικό μηχανισμό που τον οδήγησε και τον κράτησε στην προεδρία, ενώ ο Τ.Μαντέλης, επίσης του στενού του περιβάλλοντος, χρημάτισε και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει το ντόμινο αποκαλύψεων και να αποπέμψει στελέχη που εμπλέκονται, δημιουργεί πλέον νέο ενδιαφέρον για αντίστοιχη κίνηση και από τη Νέα Δημοκρατία.


ethnos.gr

No comments: