Monday, July 2, 2007

Σάββας Τσίβικος: ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


ΤΣΙΒΙΚΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Σάββας Τσίβικος άνοιξε τις εργασίες της Πανομογενειακής Συνδιάσκεψης εν όψει του Συνεδρίου που οργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με θέμα " Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα". Ο κ. Τσίβικος αφού καυτηρίασε την απουσία όλων εκείνων που "έλαμψαν" δια της απουσίας τους από την προσπάθεια αυτή έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και υψηλό επίπεδο της, ενώ απευθυνόμενος σε όλους εκείνους που ακατανόητα -όπως χαρακτηριστικά είπε- πολέμησαν και πολεμούν αυτό το συνέδριο, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να συσπειρώνουν και άλλους γύρω από αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Τσίβικος, έκανε μια ενημέρωση για τις προσπάθειες τις ομογένειας στον αγώνα για το κυπριακό πρόβλημα. Αναφέρθηκε για τους ακούραστους και ανιδιοτελείς αγώνες των ομογενών, και επεσήμανε πως έστω και αν δεν φαίνετε να καρποφόρησαν οι αγώνες τις ομογένειας, αναρωτηθείτε είπε επιγραμματικά, που θα βρισκόμασταν σήμερα, αν δεν κάναμε αυτούς τους αγώνες και αυτές τις θυσίες. Έδωσε βάρος στον ρόλο που διαδραματίζει η ομογένεια, και τόνισε πως πρέπει να νιώθουμε περήφανοι σαν έλληνες ομογενείς.

Μετά το τέλος τις παρουσίασης του κ. Τσίβικου, οι παρευρισκόμενοι, και ειδικά οι νέοι σύνεδροι, έκαναν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήθηκαν στο προκείμενο που ανάπτυξε ο κ. Τσίβικος. Έγινε δε αναφορά στην αδράνεια ορισμένων οργανώσεων για την μι πραγματοποίηση εκδηλώσεων για να ενημερώνουν τον απλό κόσμο και αναφέρθηκε απο τους παρευρισκόμενους νέους ότι θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδήλωση στην Washington, μπροστά από την τούρκικη πρεσβεία, στις 20 Ιουλίου, ημέρα μνήμης τις τραγωδίας τις Κύπρου.