Tuesday, July 31, 2007

Εγωκεντρική και μελαγχολική η Χίλαρι Κλίντον


Ουάσιγκτον: Η «κατάρα» των φοιτητικών χρόνων χτυπά και τη Χίλαρι Κλίντον.
Τα φοιτητικά χρόνια έχουν αρκετές φορές εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τους Αμερικανούς που επιθυμούν να περάσουν το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τη Χίλαρι Κλίντον, αφού η αλληλογραφία της με συμφοιτητή το διάστημα 1965-69 αποκαλύπτει ένα εγωκεντρικό και μελαγχολικό πλάσμα. Σύμφωνα με τους New York Times, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών αλληλογραφούσε με τον Τζον Πιβόι, όταν και οι δύο σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Ουέσλι.

Σε ένα από τα γράμματα που έλαβε ο Πιβόι, η 19χρονη τότε Χίλαρι αναρωτιόταν: «Μπορείς να είσαι μισάνθρωπος και ακόμα να αγαπάς ή να απολαμβάνεις την παρέα κάποιων ανθρώπων; Υπάρχει μισάνθρωπος με αισθήματα;»

Στις επιστολές γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή η προσπάθεια της νεαρής φοιτήτριας να ξεφύγει από το καταπιεστικό και άκρως ρεπουμπλικανικό οικογενειακό της περιβάλλον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στα πρώτα της γράμματα μιλούσε για τη συμμετοχή της στη νεολαία των Ρεπουμπλικάνων με το «εμείς», τελικά καταλήγει να αναφέρεται σε «εκείνους» με τους οποίους η ίδια δεν ήθελε να έχει καμία σχέση.

Όσο για το ποιος θα είναι το «αστέρι» στη μελλοντική της επαγγελματική ή οικογενειακή ζωή, η Χίλαρι ήταν ξεκάθαρη: «Ακόμα δεν έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα να μην είμαι το αστέρι».

Για την ιστορία, ο Πιβόϊ σήμερα ζει μια ήσυχη ζωή στην Καλιφόρνια παρέα με τη γυναίκα και τη γάτα του. Είδε μία φορά τη Χίλαρι στην επέτειο των 30 χρόνων από την αποφοίτηση, το 1995.

Μάλιστα το γεγονός είχε λάβει χώρα στην Ουάσινγκτον, ώστε να διευκολυνθεί η τότε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: news.in.gr